به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان قزوین، رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین به مناسبت هفته وکیلمدافع (۱ تا ۷) اسفند در نشست با خبرنگاران، دستگاه قضایی را دارای استقلال عنوان کرد و با بیان اینکه وکیل و قاضی مستقل میتوانند دادرسی عادلانه را محقق کنند، گفت: وکلا بدون واهمه میتوانند از موکل خود به طور عادلانه دفاع کنند و این امر بسیار ارزشمند است و بیتردید وکیل و قاضی مستقل در کنار هم میتوانند دادرسی عادلانه را محقق کنند و اگر این امر مورد خدشه قرار بگیرد دادرسی عادلانه نیز زیر سؤال میرود.
محمد نسخه چی در این نشست که در محل کانون وکلای قزوین برگزار شد، با بیان اینکه امروز با وضع برخی قوانین، بخشی از استقلال وکیل زیر سؤال رفته، اظهار داشت: دراینخصوص ضمن تعامل با دستگاه قضایی مقرر شده در جلساتی با مجلس و قوه قضاییه برای اصلاح قوانین پیگیری لازم صورت گیرد.
وی افزود: هر چه پیش میرویم بر مشکلات ما افزوده شده و مشکلات و چالشهای قبلی به فراموشی سپرده میشود که یکی از این چالشها وجود دو نهاد «مرکز وکلا» و «کانون وکلا» است که این دو بهصورت موازی فعالیت میکنند که اگر متمرکز بودند به استقلال وکالت کمک میکرد.
این مسئول در ادامه حفظ و تقویت استقلال وکلا، تخصصیشدن و آموزش مستمر و توجه به معیشت و امنیت وکلا را در اولویت برنامههای این نهاد برشمرد و هفته وکیلمدافع را فرصتی مناسب برای بیان نقش وکلا در جامعه و تحقق دادرسی عادلانه دانست.
وی در ادامه گفت: در هر صنفی مشکلاتی وجود دارد و کانون هم مستثنی نیست؛ اما باوجود آن، وکلا خدمات عامالمنفعه قضایی که گاهی هم دیده نمیشود را باوجود مشکلاتی که دارند، به طور رایگان پروندههای قضایی را میپذیرند.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان همچنین آگاهیبخشی و کمک به اصلاح قوانین را از دیگر وظایف این نهاد برشمرد و با بیان اینکه تلاش میکنیم با مشورت دادن به نمایندگان مجلس برخی موانع را رفع کنیم، افزود: اما بهرغم این تلاشها، متأسفانه اقداماتی در جهت تضعیف این نهاد صورتگرفته که از آن جمله قانون تسهیل کسبوکار است که بدون نگاه کارشناسی تصویب و موجب شده مشکلاتی در این زمینه به وجود بیاید.
نسخه چی گفت: وقتی شغل وکالت از زیرمجموعه دستگاه قضایی به حوزه اقتصادی تعبیر و منتقل شد چالشهایی ایجاد شد و امروز وکلا درگیر این رویکرد اشتباه هستند و آسیبهای زیادی را متحمل میشوند که باید اصلاح شود.
وی اظهار داشت: در پروندههای امنیتی تبصره ماده ۴۸ صلاحیتی فراتر از قانون تعریف کرده و شرایطی تعریف شده که هر وکیلی نمیتواند در آن ورود کند؛ اما در مسیر حفظ استقلال وکالت سیستم پذیرفته که اشتباه شده و به دنبال اصلاح آن است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان در بخشی دیگر به فعالیتهای کانون وکلا اشاره کرد و ارائه مشاوره رایگان حقوقی در محاکم را از جمله این اقدامات برشمرد و تصریح کرد: با ارائه خدمات رایگان مشاورهای و وکالت معاضدتی و تسخیری، سعی شده امکان برخورداری از وکیل برای همگان ممکن شود.
وی همچنین خشونت علیه برخی وکلا را از دیگر چالشهای این حوزه عنوان کرد و افزود: چالش دیگر ما امنیت وکلاست که امروز برخی از آنها در معرض آسیب و خشونت قرار دارند که در این زمینه آموزشهایی ارائه شده تا این تهدید کمتر شود.