مراسم اهدا گواهی آغاز مرحله اول کارآموزی پذیرفته شدگان آزمون وکالت 1401 روز پنج شنبه مورخ 14 اردیبهشت ماه 1402 با حضور رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین و اعضای هئیت مدیره، دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب قزوین، اعضای کمیسیون کارآموزی، و نیز کارآموزان در سالن تبلیغات اسلامی شهر قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان قزوین؛ محمد مهدی نحوی رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین، ضمن عرض خیر مقدم و تکریم و احترام به پذیرفته شدگان و حاضرین در سالن، با تشبیه وکلا به بال فرشته و بازوی دستگاه قضایی برای اجرای عدالت، هدف از تحصیل در رشته حقوق و انتخاب شغل وکالت را چیزی جز تحقق عدالت ندانست. وی با بیان این موضوع که مهترین وظیفه وکلا در کنار دستگاه قضایی حاکمیت قانون و اجرای عدالت است، تصریح نمود؛ شالوده اصلی و اساسی ترین جوهره ذات تحقق عدالت، استقلال وکیل است. نحوی همچنین ادامه داد، استقلال وکیل در راستا و همجواری با دستگاه قضایی است و هیچ گاه در طول تاریخ کانون وکلای دادگستری در مقابل دستگاه قضایی نبوده و نخواهد بود و اهتمام همگان در حفظ استقلال وکیل و اجرای عدالت را خواستار شد.
رئیس کانون وکلا در جهت تحقق عدالت 4 مولفه را برای وکلای دادگستری احصا نمود: اولین مولفه را تعهد به قانون، تعهد به صنف وکلا و گرامیداشت تلاش های بزرگان حقوق در صیانت از نهاد وکالت نامید؛ همچنین لازمه مولفه اول را داشتن شجاعت وکلا در برابر نفس خود، حصول اطمینان از محق بودن موکل و دفاع از حق آن در برابر ظلم به عنوان مولفه دوم دانست. نحوی اظهارداشت، نباید از مولفه سوم یعنی ممارست در دانش افزایی و تکیه بر مطالعه علم روز غافل بود چرا که چالش های جدید حقوقی مستلزم داشتن دانش روز حقوقی است و از بستر آماده کانون وکلا قزوین در آموزش و ترویج دانش روز حقوقی سخن گفت. رئیس کانون وکلا قزوین چهارمین مولفه وکلای دادگستری را توجه به پایگاه اجتماعی وکیل به عنوان زمینه استقلال وکلا دانست و افزود: حفظ پایگاه اجتماعی در حفظ کردار، رفتار، پوشش و شرافت هر وکیلی است و هیچ یک نباید شرافت خود را که به عنوان وثیقه قسم وکالت یاد کرده اند، به فراموش بسپارند و همواره باید در حفظ صیانت از شرافت اهتمام لازم را ورزند.
محمد مهدی نحوی، در پایان سخنان خود را با جملاتی از بزرگانی همچون دکتر آشوری و دکتر کاتوزیان که «وکیل در ابتدا به ساکن، خود نیز باید قاضی موکل باشد و پس از اطمینان از محق بودن وی در مقام دفاع از آن برآید ». مزین و خاتمه داد.
رئیس کمیسیون کارآموزی، سید تقی حاجی سید رضی، پس از تشریح عملکرد کمیسیون کارآموزی، به توضیح و تبیین آیین نامه مصوبه 1400، وجه تمایز رویه کارآموزی جدید نسبت به دوره های پیشین پرداخت. رضی متذکر شد، مطابق آیین نامه جدید دوره کارآموزی مشتمل بر سه مرحله 15 ماهه، شامل: 2 ماه کلاس های آموزشی 60 ساعت در ماه معادل 8 ساعت در هفته، 6 ماه حضور در محاکم و تهیه گزارش از پرونده های جاری و در پایان 7 ماه کارآموزی نزد وکیل سرپرست است. وی بر این نکته تاکید ورزید، ورود به مرحله بعد مستلزم گذار از مرحله قبلی و کسب نمره قبولی است؛ همچنین تصریح نمود، وفق آیین نامه جدید کارآموز پس از دریافت پروانه کارآموزی به مدت 8 ماه مجاز به اخذ پرونده نمی باشد و در صورت تخلف دارای مسئولیت کیفری و انتظامی خواهد بود.
سید رضی همچنین از آغاز دوره های کارآموزی قبولین آزمون وکالت 1401 درهفته آتی خبر داد و افزود، در هفته جاری بنا به برگزاری انتخابات هئیت مدیره، طی مذاکرات صورت گرفته با ریاست محترم کانون، اولین کلاس های آموزشی با محوریت موضوع حقوق جزا در هفته آتی تشکیل خواهد شد.
در پایان رضی یادگیری حقوق بر پایه تحلیل و تشریح را به کارآموزان جدید الورود توصیه کرد و سخن گوهر بار رنه داوید، نویسنده کتاب نظام های بزرگ حقوقی معاصر، به عنوان چراغ روشنایی همه پژوهشگران حقوق قرائت نمود: « پژوهشگر حقوق کسی نیست که قوانین را حفظ می کند زیرا قوانین در معرض تغییر و نسخ اند؛ بلکه پژوهشگر حقوق کسی است که قواعد حقوقی را می آموزد؛ زیرا که قواعد حقوقی ماندنی هستند، قواعد حقوقی خود نورافکنی هستند که بر ظلمات قوانین می تابند و زوایای منحنی قوانین را بر ما روشن می سازند».